• Home
  • Crypto
  • Nieuwe cryptomunten in 2022. Wat zijn veelbelovende crypto?
Nieuwe cryptomunten

Nieuwe cryptomunten in 2022. Wat zijn veelbelovende crypto?

Nieuwe cryptomunten
Nieuwe cryptomunten

Op zoek naar nieuwe cryptomunten? Het liefst koop je natuurlijk een nieuwe coin met veel potentie. Dit is nog steeds mogelijk en het vinden van zo een cryptocoin is makkelijker dan je zou denken.

Ook dit jaar is het weer een goed jaar om te handelen in cryptocurrency en (veel) geld te verdienen. Steeds meer mensen investeren in crypto vanwege de successen van onder andere de bitcoin.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Het aantal investeerders is de laatste maanden explosief gestegen en dat aantal stijgt nog wekelijks. Allemaal mensen die hopen veel geld te verdienen met het handelen in de beste cryptocoins. 

Dat is logisch aangezien er de laatste jaren behoorlijk veel mensen rijk zijn geworden dankzij het handelen in digitale munten. 

Met het aantal nieuwe crypto munten is het voor de beginner moeilijk om onderscheid te maken tussen de munten met potentie en de zogenaamde hype coins.

Want hoe kun je tussen de duizenden altcoins (alle munten behalve bitcoin) die er op het moment verhandelbaar zijn de beste crytptomunten vinden?

Waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten bij het zoeken van de beste crypto munten dat lees je in dit artikel. Ik zal je kennis laten maken met enkele nieuwe cryptomunten. 

Dit zijn geen munten die dit jaar ontwikkeld zijn, maar die interessant en veelbelovend zijn voor 2022. 

Inhoudsopgave

De tips die ik in dit artikel met je deel zijn niet bedoeld als financieel advies. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de aan- en verkopen die je doet. 

Nieuwe veelbelovende cryptomunten voor 2022 zijn:

1. Bitcoin (BTC)

Nee, bitcoin is geen nieuwe digitale munt maar wel de meest toonaangevende crypto die de hele cryptomarkt domineert. Het is ook voor 2022 een veelbelovende munt die ook dit jaar nog wel eens voor een flinke verassing kan gaan zorgen is de verwachting van experts.

Bitcoin is een cryptocoin waar je altijd in kan investeren. De koers van bitcoin ligt rond de 30.000 dollar maar je hoeft niet in een keer een hele bitcoin aan te schaffen. Ook als je voor een klein bedrag bitcoin koopt dan behoort het verdubbelen van je inleg zeker tot de mogelijkheden.

Bitcoin heeft potentie om dit jaar de All Time High koers te gaan behalen en de 100.000 dollar grens te doorbreken.

Dit is de verwachting van enkele bekende experts en op zich is het zeker niet ondenkbaar. Deze crypto heeft de laatste jaren al voor meer verassingen gezorgd dus het is zeker niet ondenkbaar dat dit ook dit jaar weer gaat gebeuren.

Of de koers echt door de 100.000 dollar heen zal gaan dat kan niemand met zekerheid zeggen maar de verwachting is al hoopgevend.

2. Cardano (ADA)

Cardano is gelanceerd in 2017 en dus ook geen nieuwe crypto munt. Maar wel een munt die dit jaar al veel stof heeft doen opwaaien. De prijsstijging van Cardano was aan het begin van 2021 explosief en ook de rest van het jaar is de Cardano koers verwachting veelbelovend.

Cardano wordt wel eens het alternatief voor bitcoin genoemd. De grote pluspunten ten opzichte van bitcoin zijn het lage energieverbruik en de schaalbaarheid van het eigen blockchain netwerk

Bitcoin staat bekend als een energieverslindende cryptocoin en door het lage energieverbruik van Cardano zouden veel mensen meer heil in deze “groene munt” zien.

Achter Cardano zit een sterk team en oprichter Charles Hoskinson is geen onbekende in de wereld van de cryptocurrency. Hij was voor dat hij Cardano lanceerde werkzaam voor Ethereum, de inmiddels twee na grootste cryptomunt.

Crypto

3. Ripple (XRP)

De derde munt die ik wil bespreken is ook geen nieuwe cryptomunt maar wel een veelbelovende munt voor 2022. Ripple kwam de laatste maanden vaak in het nieuws. Negatief maar later ook vaak positief en dit heeft de koers van deze munt sterk laten stijgen.

Ripple kan een mooie munt zijn voor iedereen die net instapt in het investeren in crypto. De waarde van de munt ligt nu rond de 50 dollarcent je kunt dus voor relatief weinig geld behoorlijk wat Ripple kopen. 

De toekomst ziet er voor deze munt veelbelovend uit dit vanwege de verschillende samenwerkingen die het binnenkort aangaat met grote bedrijven. De Ripple koers verwachting ziet er daarom rooskleurig uit.

4. Dogecoin (DOGE)

Wie heeft er niet van gehoord… Dogecoin de cryptocurrency die ooit is begonnen als grap en nu is omarmd door niemand minder dan Elon Musk. Ook dankzij de opmerkelijke Tweets van de Tesla baas heeft deze digitale munt al behoorlijk wat prijsstijgingen laten zien en is deze coin inmiddels behoorlijk populair.

Dogecoin is geen nieuwe cryptomunt, maar is gelanceerd in 2013, het is wel een munt met potentie voor 2022. De totale marktwaarde van deze cryptocoin die ooit als grap is begonnen is inmiddels opgelopen tot ruim 50 miljard dollar.

De waarde van Dogecoin is op het ogenblik nog erg laag een ideale munt om te kopen zou ik zeggen. Experts verwachten veel van deze crypto dus je kunt hier nu je voordeel nog mee doen. De koers verwachting voor Dogecoin op de lange termijn is ook veelbelovend.

5. Zcash (ZEC)

Zcash is de minst bekende munt in deze lijst van nieuwe cryptomunten. Dit wil niet zeggen dat het geen waardevolle munt is om in te investeren. Zcash werd een aantal jaar geleden gelanceerd en was bedoeld als privacy munt. Deze cryptomunt maakt net als zoveel andere altcoins gebruik van de blockchaintechnologie van de Bitcoin.

In 2020 werd er schaarste gecreëerd door halving toe te passen. Hierdoor werden er minder cryptomunten verhandelbaar waardoor schaarste ontstaat. En het zal je niet verbazen, bij schaarste gaat de koers van een munt omhoog.

Dit jaar is de koers van Zcash explosief gestegen en als we naar de toekomst kijken dan ziet deze er veelbelovend uit voor deze onbekende vrij nieuwe cryptomunt.

Door alle positieve geluiden rondom deze crypto is de verwachting dat de koers nog een flinke stijging gaat laten zien voor het einde van dit jaar. Het is nu dus een perfect moment om deze crypto aan te schaffen en mee te liften op het succes wat nog komen gaat.

Welke crypto kopen

Waar kun je het beste nieuwe cryptomunten kopen?

Nu je weet welke nieuwe cryptomunten interessant zijn om te kopen wil je natuurlijk aan de slag. Maar waar koop je de beste nieuwe cryptomunten? Ik kan je aanraden om dit bij de goedkoopste Nederlandse exchange Bitvavo te doen.

Zodra je een account hebt aangemaakt heb je de beschikking over het overzichtelijke dashboard waarmee jij alle crypto koersen in de gaten kan houden. Crypto kopen en verkopen gaat al net zo makkelijk en je hoeft nu over de eerste 1000 euro geen transactiekosten te betalen.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Hoe de beste cryptomunten voor 2022 vinden?

Voordat je in cryptocoins gaat handelen wil je uiteraard weten hoe je zelf de beste cryptomunten kunt vinden. Welke crypto gaat stijgen? De 5 tips die ik je heb gegeven zijn interessant, maar het is natuurlijk altijd verstandig om zelf onderzoek te doen. 

Maar hoe zorg je ervoor dat ook jij de beste cryptocurrency gaat vinden? Lees het in de volgende tips.

1. Doe onderzoek

Als je cryptocoins gaat kopen lees dan eerst de whitepapers van de munt en kijk of er een ervaren team achter de munt zit en wat de functionaliteit van het systeem achter de cryptocurrency is.

2. Koop geen pump en dump munten

Pump en dump munten zijn munten waarvan de koers door een groep investeerders kunstmatig omhoog wordt geduwd. Als jij als leek denkt met het succes mee te kunnen liften ben je in de meeste gevallen net te laat. De groep investeerders heeft de inleg weer uit de munt gehaald en daarbij een flinke winst gepakt.

De koers van de munt stort in en zal in de meeste gevallen lager zijn dan toen jij de munt kocht. Met als resultaat dat jij verlies hebt gemaakt.

3. Laat je niet leiden door emoties

Net als bij het beleggen in aandelen moet je je ook bij het investeren in cryptomunten niet laten leiden door emoties maar handel rationeel. Kopen in een emotie zal in de meeste gevallen niet succesvol zijn.

4. Volg tips van de echte crypto experts

Als je net begint met het handelen in crypto dan is het volgen van de echte experts een must. Luister niet naar iedereen die zomaar wat roept maar volg de ervaren analisten op de bekende media.

5. Speid je kansen

Zet niet al je geld in op een cryptomunt maar probeer je inleg zoveel mogelijk te spreiden. Een bekende regel is de 50/25/25 regel. Hierbij investeer je 50 procent in bitcoin, 25 procent in de grotere altcoins zoals Ethereum, Ripple en VeChain en 25 procent in de betere kleinere coins.

6. Kies een goede online broker

Een tip die echt heel belangrijk is om op te volgen is dat je de keuze maakt voor een goede online broker. Vergelijk de verschillende brokers en maak daarna een keuze.

  • Onderzoek wat de transactiekosten zijn
  • Hoe het met de beveiliging is gesteld
  • Welke cryptomunten je er kunt kopen
  • Of de exchange aan alle gestelde voorwaarden voldoet

7. Beveilig je account

Als je eenmaal je veelbelovende cryptovaluta hebt gekocht dan wil je niet dat deze in handen komen van andere personen. Het is belangrijk om jouw account bij de exchange goed te beveiligen. Gebruik een sterk wachtwoord en maak gebruik van de Google 2FA Authenticator app.

8. Begin met het volgen van een crypto cursus

Als je net begint is het belangrijk om voordat je gaat investeren in crypto je eerst in kennis investeert. Je kunt nooit kennis genoeg hebben. Door het volgen van een goede crypto cursus zul je alle basistechnieken gaan leren. Het zal voor jou dan veel makkelijker worden om de beste cryptomunten te vinden en op een winstgevende manier te handelen.

Je zult merken dat nadat je de cursus hebt gevolgd je zelf de crypto parels wel weet te vinden. De cursus betaalt zichzelf uiteindelijk weer terug.

Vooruitzicht cryptocurrency

De vooruitzichten voor de cryptomarkt zijn positief. Steeds meer grote bedrijven spreken hun vertrouwen uit in crypto en gaan ook steeds vaker langdurige samenwerkingen aan. Als we kijken naar de aankomende jaren tot 2025 dan is de verwachting dat de waarde van de beste cryptomunten X10 zullen gaan. Dit zijn uiteraard voorspellingen. 

Als je nu gaat investeren in crypto dan moet je jezelf de vraag stellen of je gaat investeren in de gevestigde bekende munten of dat je op zoek gaat naar nieuwe cryptomunten die een goede toekomst tegemoet gaan.

Conclusie

Het kopen van cryptocurrency is en blijft een goed verdienmodel als je weet wat je doet. Een misvatting die veel mensen maken is dat ze verwachten snel geld te verdienen zonder zelf onderzoek te doen. Dit is helaas in de meeste gevallen niet het geval.

Investeer nooit met emotie en doe voldoende onderzoek voor je ergens instapt. Het volgen van een crypto cursus kan je een heel eind op weg helpen en je leren om winstgevend te gaan handelen in cryptocoins.

Je hebt in dit artikel kennis kunnen maken met enkele nieuwe cryptomunten voor 2022. Ik hoop dat je op het juiste moment de beste digitale munten kunt kopen zodat ook jij winstgevend kunt handelen in crypto.