• Home
  • Crypto
  • Dogecoin koers verwachting 2022 – 2025 (Inclusief live koers in euro)
Dogecoin koers verwachting

Dogecoin koers verwachting 2022 – 2025 (Inclusief live koers in euro)

Dogecoin koers verwachting

Dogecoin koers verwachting in euro

Wat is de verwachting voor de Dogecoin? Als de koers net als in 2021 zo volatiel blijft dan kunnen we nog wat verwachten van deze coin

Dogecoin is een opmerkelijke munt die je zeker in de gaten moet houden als je investeert in cryptomunten.

Dogecoin verwachting

Benieuwd naar de Dogecoin koers verwachting? Dogecoin is een memecoin een cryptomunt die begonnen is als grap. Het was voor de oprichter van Dogecoin Jackson Palmer een project om aan te tonen dat mensen tegenwoordig in iedere crypto investeren zonder dat ze zich erin verdiepen.

Mede dankzij de aandacht die Elon Musk de munt op onder andere Twitter geeft is het tegenwoordig een serieuze crypto geworden.

Je kunt DOGE kopen bij Bitvavo en eToro.

Wat de Dogecoin koers verwachting is en wat Dogecoin voor cryptomunt is dat leg ik je in dit artikel uit.

Inhoudsopgave

Wat is Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin is een parodie op Bitcoin, maar deze parodie begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Het is een altcoin die de blockchain technologie gebruikt en is afgesplitst van het Litecoin netwerk. 

De koers van Dogecoin is nog altijd stijgende en we zien de virtuele munt dan ook terug in de Top 10 van best presterende cryptomunten

De munt heeft als mascotte een hond de Shiba Inu en laat dit nu ook een cryptomunt zijn. Daarom de naam Doge dit is een verbastering naar de Engelse benaming voor hond.

Toen in 2013 Dogecoin werd gelanceerd ging men er niet van uit dat de munt in 2022 nog steeds zou bestaan. 

Dogecoin koers verwachting

Dogecoin is er om digitaal geld makkelijk te versturen via het peer-to-peer netwerk.   Er zit verder geen uitgebreide filosofie achter dit project zoals bij Ethereum, Bitcoin of Cardano. DOGE is dus geen platform voor applicaties, toepassingen of ICO’s.

De munt wordt ook geregeld gebruikt voor het zogenaamde pump en dump. Hierbij koopt een grote groep mensen de cryptomunt op om zo de koers te laten stijgen. Dit wordt aangemoedigd door nepnieuws over de munt te verspreiden. Zodra de koers flink is gestegen pakken de organisatoren van de pump en dump hun winst en verkopen ze de munt in grote getale. De koers stort hierna in.

De totale marktwaarde van Dogecoin is als je kijkt naar de andere altcoins als Cardano, Ethereum en Ripple nog erg klein. Toch begint het steeds meer terrein te winnen.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Dogecoin koers verwachting 2022

Je weet dat de cryptomarkt erg volatiel is maar als er een munt is die heel erg volatiel is dan is het DOGE wel. Mede door Elon Musk die geregeld Tweets over Dogecoin de wereld instuurt kan het gebeuren dat de koers in een korte tijd een enorme stijging of daling laat zien. 

Als ik een Dogecoin koers verwachting moet uitspreken dan is dat voor deze cryptomunt bijna onmogelijk. Als ik kijk naar de koers van 2022 dan is het aannemelijk dat de prognose voor deze munt positief is. Op het moment van schrijven is de prijs €0.25 terwijl deze enkele weken geleden nog op €0.16 stond.

Als ik de analyses en voorspellingen van de grote analisten erbij pak dan is de rek er nog niet uit en zal de koers een verdere stijgende lijn laten zien. 

Mijn voorzichtige koers voorspelling is dat DOGE aan het eind van het jaar op €0.32 zal staan. 

Prognose voor de toekomst

Wat is de Dogecoin koers verwachting voor de toekomst? Lees hier onder wat de prognose voor de langere termijn is.

Dogecoin koers verwachting 2022 – 2025

Waar veel altcoins investeringen zijn voor de lange termijn is dit inmiddels voor Dogecoin ook het geval. Ondanks dat de digitale munt ooit als grap was bedoeld is deze nu al meer dan 8 jaar verhandelbaar. 

De prijsvoorspelling voor de lange termijn is dan ook dat deze de €0.4 wel eens kan doorbreken. Er zijn zelfs analisten die de koers richting de €0.5 zien gaan in het jaar 2025.

Als ik de verschillende nieuwsberichten lees over Dogecoin en daarbij de koersverwachtingen bekijk dan lopen deze nogal uiteen. Waar de een het heeft over een prijs van €0.4 in 2025 hebben andere analisten het over een prijs die richting de €5.00 gaat. 

Ik zelf denk aan een Dogecoin koers van €2.00 in 2025 mits het geen turbulentie tegenkomt.

Koers Dogecoin

Actuele live koers Dogecoin in euro

Dat Dogecoin inmiddels een serieuze speler in de cryptomarkt is dat mag duidelijk zijn. De koers heeft de laatste maanden een enorme stijging laten zien en de rek is er nog lang niet uit.

Wel is deze munt enorm volatiel door de nieuwsberichten die Tesla baas Elon Musk geregeld verstuurd. 

Dogecoin krijgt langzamerhand steeds meer acceptatie waardoor de koers steeds verder zal gaan stijgen. Als je zelf Dogecoin wilt kopen dan kan dit bij bekende exchanges als Binance of Bitvavo. Bij Bitvavo kan je betalen met iDeal.

Hieronder in de grafiek zie je de actuele live Dogecoin koers in euro’s die je per dag, week, maand en jaar kan bekijken en je kunt de munt direct aanschaffen. Het kopen van Dogecoin kan bij Bitvavo en je betaald de munt via iDeal met euro’s.

Dogecoin nieuws van vandaag

Als je het nieuws van vandaag rondom Dogecoin wilt volgen dan is het volgen van het officiële Twitteraccount de juiste bron. Je bent dan altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Dogecoin en kan daar op inspelen.

Wat ook zeker helpt is om een goede cryptocurrency cursus te volgen waar je leert om voorspellingen en analyses te maken.

Dogecoin verwachting video

Conclusie Dogecoin koers verwachting

De Dogecoin koers verwachting is positief want deze gaat zeker nog een flinke stijging laten zien. Uiteraard is het volgen van de laatste ontwikkelingen belangrijk om te bepalen wat de munt op korte termijn gaat doen. 

Voor de lange termijn zal de munt ongetwijfeld tegen weerstand aanlopen maar als het dat weet te doorbreken is er een positieve toekomst weggelegd voor DOGE.

Dogecoin kopen of niet?

Moet je Dogecoin gaan kopen of niet? Ik kan je geen financieel advies geven je zult altijd zelf onderzoek moeten doen en indien je hiertoe in staat bent een analyse moeten maken. 

Ikzelf heb Dogecoin wel in mijn crypto portfolio. De reden is dat de Dogecoin koers verwachting positief is en dat de voorspellingen van bekende analisten bijna allemaal een positief beeld voor de toekomst laten zien.