Rijk worden

Rijk worden voor beginners: In 7 simpele stappen naar financiële vrijheid.

Rijk worden

In luxe leven op een tropisch eiland, rijden in een dure auto, en alles kunnen kopen wat je hartje begeerd. Deze vorm van rijkdom lijkt maar voor enkele weggelegd en is voor de meesten een ver van hun bed show…

rijk worden - leven in luxe

Toch hoeft dit helemaal niet zo moeilijk te zijn als de meesten in eerste instantie denken… Dankzij het internet liggen er vandaag de dag namelijk meer kansen dan ooit om op eigen houtje rijk te worden.

Om het makkelijk te maken zal ik in deze ‘Rijk worden voor beginners’ blog daarom in 7 simpele stappen aan je gaan uitleggen hoe echt iedereen rijkdom kan verwerven. En dat allemaal dankzij een passief inkomen via internet…

Inhoudsopgave

Rijk worden hoeft niet moeilijk te zijn, zelfs voor beginners niet…

Veel mensen denken dat rijk worden alleen is weggelegd voor de mensen die al uit een rijke familie komen, of heel veel geluk in hun leven hebben gehad. Geluk waarvan ze vaak al snel zeggen dat ze het waarschijnlijk niet zullen gaan krijgen. Het resultaat van deze denkwijze is dat deze mensen rijkdom al hebben opgegeven voordat ze überhaupt geprobeerd hebben om dit te bereiken…

De meeste mensen blijven daardoor altijd hangen in de middelmaat met een ‘oke salaris’. Natuurlijk is dit ook niet verkeerd – maar weet dat je bepaalde luxe hierdoor nooit zult bereiken. Simpelweg omdat je er niet naar op zoek bent en je hierdoor als een ‘middenklasser’ leeft.

Helaas vergeten veel mensen (of ze willen het niet zien) dat er voor iedereen toch echt veel meer mogelijk is in het leven. Zelfs voor beginners – daarmee doel ik op mensen die nooit met rijkdom in aanraking zijn gekomen – is het mogelijk om op de lange termijn rijk te gaan worden.

En dit wordt vandaag de dag allemaal mogelijk gemaakt dankzij maar één ding: Het internet.

Laptop geld verdienen

Ik spreek hier van lange termijn want verwacht natuurlijk niet dat je na een jaartje al mega rijk bent. Maar sluit daarentegen zeker niet uit dat dit na een paar jaar al werkelijkheid zal kunnen zijn…

Natuurlijk komt rijkdom en succes niet zomaar aanwaaien en zal je er wel wat voor moeten doen.

Maar als je kijkt wat er vandaag de dag op het internet mogelijk is, kun je geen betere dag kiezen om vol gas aan je eigen online business te gaan werken ;-).

Een ‘limitless’ inkomen dankzij het internet

Want zodra jij je draai op het internet hebt weten te vinden en inziet welke mogelijkheden er liggen, zal de definitie van geld verdienen nooit meer hetzelfde zijn.

Er liggen enorm veel kansen om je eigen winstgevende business op te zetten, en die kansen worden eigenlijk alleen maar meer. Het internet is namelijk altijd in beweging en door de komst van nieuwe platforms (zoals TikTok) ontstaan er telkens nieuwe verdienmogelijkheden.

Daarbij komt ook nog eens kijken dat het inkomen wat je via internet kan verdienen echt ‘limitless’ is.

Dit komt omdat je constant kunt blijven opschalen wanneer je eenmaal een lopende business hebt.

Zoals ik het zelf altijd zeg: ‘€50 verdienen is veel moeilijker dan €500’. Zodra je inziet hoe je het internet voor je kunt laten werken kan het namelijk heel hard gaan. Het is dan kwestie van doen wat al werkt en dit x10 doen, bijvoorbeeld door je advertentiebudget op te schalen.

Rijk worden voor beginners in 7 stappen

Voordat ik de 7 stappen aan je onthul wil ik je nog wel even meegeven dat het uiteraard ook mogelijk is om op andere manieren dan het internet rijk te worden. Toch ligt de focus in dit artikel nadrukkelijk op het opbouwen van een passief inkomen via het internet.

Maar zelfs wanneer je met een offline verdienmodel besluit om rijkdom te verwerven zullen al deze stappen nog steeds van waarde zijn.

Het zijn stappen die ik heb opgesteld op basis van onderzoek naar hoe andere mensen rijk zijn geworden.

Ik raad je daarom ook aan om elke stap even serieus te nemen en er actief mee bezig te blijven!

rijkdom - luxe auto

Ondanks dat het stappen zijn hoef je ze niet per se in de gepresenteerde volgorde te volgen. Je zult zien dat sommige logisch op elkaar aansluiten – maar dat sommige ook zeker naast elkaar kunnen bestaan. Waar het om gaat is dat je elke stap toepast, hoe en wanneer maakt hierbij niet al te veel uit.

Je zou de stappen misschien eerder kunnen zien als 7 belangrijke succesfactoren voor het verwerven van rijkdom.

Wat de 7 stappen voor ‘rijk worden voor beginners’ zijn? Dat ontdek je in het vervolg van deze blog!

Stap 1. Kies een online-verdienmodel

Voor alle beginners die het besluit hebben genomen om via internet rijk te gaan worden is de allereerste stap om een verdienmodel te kiezen.

Uiteindelijk draait het er allemaal om dat je een manier vind om naast je huidige baan een online inkomen op te bouwen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere verdienmodellen te combineren, maar aan het begin is het beste om je op één ding te focussen.

Om je een idee te geven van welke verdienmodellen er op het internet bestaan, heb ik er hieronder een aantal op een rijtje gezet;

Ondanks dat er zeker nog meer online-verdien-manieren zijn, denk ik dat er vast wel iets interessants voor je tussen moet zitten. Zoals je ziet heb ik over een aantal verdienmodellen ook al een artikel geschreven. Als je één van deze verdienmodellen interessant vind raad ik je aan om het artikel hiervan eens door te lezen ;-).

Wat wel belangrijk is, is dat je niet zomaar iets kiest. Kies namelijk niet slechts de manier die volgens jou het beste werkt, maar vooral ook één waarvan je verwacht dat die voor jou werkt.

Als je zelf bijvoorbeeld totaal niet bekend bent met Facebook, is het niet de slimste keuze om met adverteren op Facebook aan de slag te gaan. Zelfs niet wanneer je op basis van de resultaten denkt dat je hier het meeste mee verdient.

passief inkomen via laptop

Kies daarnaast vooral iets wat je interessant vindt en waar je passie ligt. Als het op geld verdienen via Instagram aankomt kun je dus het beste een account opbouwen over iets wat je zelf leuk vind, en vooral ook iets waar je al aardig wat kennis over hebt.

Wil je alles weten over geld verdienen via internet en wat er allemaal mogelijk is? Dan verwijs ik je graag door naar mijn blogartikelen onder de categorie ‘Online Geld Verdienen’ ;-).

Stap 2. Stel een doel, maak een plan, onderneem actie

Zodra je een verdienmodel hebt gevonden is het tijd om na te denken over waar je naartoe wilt. Oftewel, het stellen van een duidelijk doel.

Als je bijvoorbeeld besluit om geld via Youtube te gaan verdienen kun je als doel stellen dat je hier na een jaar €1000 per maand mee wilt verdienen. Maak het doel concreet en tijdsgebonden. Zo heb je een duidelijke richting en de motivatie om je doel binnen een bepaald tijdsbestek te behalen.

Wanneer je aan de hand van een doel hebt bepaald waar je naartoe wilt, is het tijd om te kijken naar hoe je dit gaat bereiken. Hiervoor heb je een strategisch plan nodig waarin staat welke acties je binnen de gestelde tijdsperiode gaat ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld stellen dat je elke week 2 nieuwe video’s gaat posten.

Daarnaast ga je nadenken over hoe jij business uniek kunt maken om je van je concurrenten te onderscheiden. Uiteindelijk moet je natuurlijk wel iets van waarde te bieden hebben waarvoor mensen je willen betalen.

Maar maak dit aan het begin zeker niet te lastig voor jezelf! Denk er zeker goed over na en onderzoek de markt waarin je gaat opereren grondig. Schrijf op basis hiervan een plan waarvan jij denkt dat dit het beste zal gaan werken, en begin dan gewoon.

Blijf niet te lang twijfelen en aanpassingen verrichten want dit zal ten koste gaan van daadwerkelijke actie.

Uiteindelijk leidt alleen actie tot resultaat, en daarom kun je maar beter gewoon beginnen.

Wanneer je bezig bent kom je er vanzelf wel achter welke dingen beter kunnen…

Rijk worden

Stap 3. Ontwikkel je kennis om meer waarde te kunnen leveren

Vanaf het moment dat je met een verdienmodel en het bijbehorende plan aan de slag bent gegaan, is de derde stap om je kennis op wekelijkse basis te blijven ontwikkelen.

Zeker voor beginners is het nodig om een periode lang te gaan leren over hetgeen waar je rijk mee wilt worden. Je begint nou eenmaal van vooraf aan, waardoor je eerst kennis moet gaan opdoen over hoe je met het gekozen verdienmodel succes kunt bereiken.

Het is belangrijk dat je alle in’s en out’s leert kennen en welke strategieën effectief zijn om geld te gaan verdienen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld cursussen gaan volgen, boeken/blogs lezen, of video’s op Youtube voor kijken. Eigenlijk zal ik dit ook een vast onderdeel van je plan moeten zijn – het zorgen voor voldoende kennis om je verdienmodel een succes te maken.

Waar het om gaat is dat je constant blijft leren over hetgeen waar je mee bezig mee bent.

Alleen zo zal je er uiteindelijk één van de beste in kunnen worden. En alleen de beste zullen erin slagen om rijkdom te verwerven…

Je moet hierbij niet meteen te groot denken, zoals dat je één van de beste websites op het internet moeten gaan hebben. Waar je wel aan kunt denken is dat je één van de beste websites bouwt binnen de gezondheidsniche. En dan bijvoorbeeld specifiek gericht op het volgen van een Keto-dieet.

Dit is een goed voorbeeld omdat je hiermee hele gerichte bezoekers aantrekt. Het wordt zo veel makkelijker om je te onderscheiden en daadwerkelijk één van de beste in de markt te worden. Hetzelfde principe kun je toepassen op Facebook en Instagram.

Hoe specifieker je doelgroep is, hoe eerder je iets mooi kunt opbouwen door je hierin te specialiseren.

Stap 4. Zoek een voorbeeld en doe onderzoek

De vierde stap is iets waar veel mensen te weinig profijt uithalen wanneer ze beginnen als online ondernemer. Ik zie het zelf als een soort ‘hack’ als het aankomt op rijk worden, zeker voor beginners.

Dit is dat je één of meerdere voorbeelden zoekt die al hebben bereikt wat jij wilt bereiken, en gaat kopieren wat deze mensen doen.

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet letterlijk hun website of wat dan ook kopieren – maar de dingen die zij hebben gedaan om daar te komen. Ga gewoon eens onderzoeken wat deze mensen zo succesvol heeft gemaakt. Je kunt hier vaak al veel over op het internet vinden, bijvoorbeeld interviews die ze hebben gegeven. Ook delen deze mensen vaak belangrijke lessen op hun social media account waar je veel van kunt leren.

Hier kun je als startende ondernemer echt heel veel waarde uit halen!

Wees daarom heel nieuwsgierig en kijk goed naar welke lessen je kunt halen uit hun ‘reis naar rijkdom’.

Ga alle mogelijke manieren na waarop je van je voorbeeld kan gaan leren. Kijk bijvoorbeeld ook of deze mensen iets van een podcast hebben, een cursus aanbieden, of een boek hebben geschreven.

Twijfel vooral niet om hier aan het begin wat geld in te investeren. Ik kan je vertellen dat alle rijke mensen heel veel geld in zichzelf hebben geïnvesteerd, zeker in de beginfase. Dit is nou precies wat de winnaars van de verliezers onderscheidt.

Stap 5. Verzamel de juiste mensen om je heen

Ook de vijfde stap kan voor beginners doorslaggevend zijn voor het verwerven van rijkdom. Naast dat je een voorbeeld moeten volgen is het namelijk ook van groot belang dat je de juiste mensen om je heen verzameld.

Met de juiste mensen doel ik hier op mensen die je vooruit kunnen helpen met je business. Wanneer je er zelf even niet uitkomt is het belangrijk dat er mensen zijn die je om hulp kunt vragen. Zorg wel dat dit mensen zijn die verstand hebben van het verdienmodel en het vakgebied waarmee je bezig bent.

Als je je haar wilt laten knippen ga je ook niet naar een schilder toch? Een flauw voorbeeld, maar dit laat wel zien wat ik hiermee bedoel ;-).

Vraag om hulp aan mensen waar je een waardevol antwoord van kunt krijgen, omdat ze er zelf verstand van hebben.

Rijk worden internet

Hoe je deze mensen om je heen verzameld? Simpel. Je meld je aan bij een forum, je gaat op zoek binnen je eigen netwerk, of je probeert gewoon contact te leggen met interessante ondernemers.

Wat nog beter werkt is om een coach te nemen. Er zijn rondom elke verdienmodel vaak genoeg coaches te vinden die je stap voor stap willen gaan helpen. Kies wel een coach met een ’track-record’ – oftewel iemand die zelf al grote successen behaalt heeft. Dit zou dus ook één van je voorbeelden kunnen zijn.

Voor beginners kan een coach best even een investering zijn. Het is daarom vanaf dag één ook zeker niet meteen nodig – maar na verloop van tijd zeker iets om serieus te overwegen.

Stap 6. Bouw succesgerichte gewoontes op

Voor beginners is deze stap waar het allemaal op neerkomt als je de ambitie hebt om rijk te worden. Wanneer je betere resultaten dan de ‘middenklassers’ wilt bereiken zal je namelijk andere gewoontes moeten opbouwen.

Deze succesgerichte gewoontes gaan ervoor zorgen dat je op een consistente manier naar rijkdom toe gaat werken.

Met oog op deze blog zal één van deze nieuwe gewoontes in ieder geval moeten zijn dat je uren aan je business gaat besteden. Een aantal van de uren die je normaal aan Netflix spendeert, zullen opgeofferd moeten worden aan het opzetten van je eigen onderneming.

Je kunt om te beginnen bijvoorbeeld de gewoonte opbouwen om hier 1 a 2 uurtjes op een dag aan te werken. Daarnaast kun je ook wat van je vrije tijd gaan besteden aan persoonlijke ontwikkeling, iets wat hand in hand gaat met het bereiken van rijkdom.

Hiermee bedoel ik dat je aan je mindset kunt gaan werken. Iets wat een essentieel onderdeel is om een succes binnen je leven te bereiken…

Als je meer over het veranderen van je mindset wilt weten raad ik je aan om mijn blog ‘Hoe kun je het beste online ondernemen? eens door te lezen :-).

Lamborghini

Andere succesgerichte gewoontes zijn het lezen van boeken en het luisteren naar podcasts. Want als ik je één belangrijk kenmerk van succesvolle mensen kan vertellen: Ze lezen heel veel boeken! Zowel over business als persoonlijk ontwikkeling…

Bouw dan ook de gewoonte op om bijvoorbeeld elke dag een uurtje te lezen en naar minimaal één podcast te luisteren. Besef dat alle tijd die je aan dit soort dingen besteed je uiteindelijk boven de middenklassers laat uitstijgen. Want dat is wat je wilt, toch?

Stap 7. Werk keihard en stop pas wanneer je doel bereikt is

In de zevende en laatste stap ga ik het kort houden en wil ik je nog iets belangrijks meegeven voordat ik ‘Rijk worden voor beginners’ afsluit…

Rijk worden hoeft over het algemeen dus niet moeilijk te zijn, als je weet hoe je de kansen op het internet kunt benutten. Maar weet ook dat het zeker niet makkelijk zal gaan worden..

Het bereiken van succes gaat altijd gepaard met veel inspanning en doorzettingsvermogen. Je zult er veel vrije tijd voor op moeten offeren en investeringen moeten maken waar anderen snel voor terugdeinzen. Zeker aan het begin zal het keihard werken en veel vertrouwen betekenen.

Maar voor wie het echt wilt en bereid is om het werk erin te stoppen liggen er hele mooie dingen te wachten…

Een leven vol luxe, zonder geldzorgen, en met heel veel mogelijkheden. Mogelijkheden waar anderen alleen maar van kunnen blijven dromen…

Omdat het eindresultaat de inspanningen meer dan waard zullen zijn, wil ik je daarom nog één ding meegeven: KIES VOOR RIJKDOM, GA KEIHARD AAN DE SLAG, EN STOP NIET EERDER VOORDAT JE DOEL BEREIKT IS. Ik wens je heel veel online succes en geluk toe ;-).